Предимството за вашето здраве

Научни тестове, проведени от университета в Гисен
Съдържание на витамин C в броколи
Броколи, приготвени във фурната на пара, съдържат 50 % повече витамин C от варените броколи.
Съдържание на витамин C в чушки
Чушките на пара съдържат над 25 % повече витамин C от варените чушки.
Минерали и елементи в микроконцентрации в чушки
Червени чушки, сготвени във фурната на пара, съдържат толкова минерали, колкото суровите чушки. За сравнение: сварените във вода чушки съдържат около 45 % по-малко хранителни вещества от суровите чушки.
Сетивен резултат за зеленчуци
При лабораторни тестова са изпитани четири критерия, определящи качеството, в съответствие с научна система за оценяване: външен вид, вкус, аромат и плътност. Категоричният резултат: готвенето на пара е най-вкусният и най-здравословен начин за готвене на зеленчуци, независимо дали са пресни, или замразени. 
Сетивен резултат за риба
Рибата запазва плътността и уникалния си вкус, докато е обгърната от пара и приготвена деликатно. Схемата по-горе показва ясно, че готвенето на пара е доказано по-добро по отношение на сетивните свойства. 
Цифри като пример за предимствата на продукта