Устойчиво развитие в Miele

Immer Besser: в името на планетата – нашият единствен дом

Защо сме загрижени за устойчивото развитие

Нашата планета преминава през някои значителни промени – промени, чиито последици тепърва започваме да усещаме.

Всички ние носим отговорност да направим всичко възможно, за да осигурим по-светло, по-устойчиво бъдеще – от най-голямата мултинационална компания до най-малкия семеен дом.

Immer Besser определя ангажимента на Miele винаги да се справя по-добре във всичко, което правим. Това продължава да ни мотивира да създаваме по-добри, по-интелигентни уреди, така че домовете и предприятията, които ги използват, да стават по-устойчиви от поколение на поколение.

На тази страница може да научите какво правим в нашето пътешествие към създаването на едно по-добро бъдеще.

Нашите обещания за планетата

С неумолимото забързване на надпреварата да спасим нашия единствен дом набира обороти и се ускорява и нашия ангажимент за разгръщане на нашите амбиции. За да продължим напред, Miele се ангажира със следните обещания за устойчиво развитие.

Да работим за реализиране на устойчивото развитие на всеки един етап

Ние непрекъснато работим, за да направим устойчивото развитие неотменна част на всеки етап от жизнения цикъл на нашите продукти и услуги – както и във всички наши вериги за стойност и в домовете на клиентите ни.

Ще произвеждаме уреди, които няма да имат негативно въздействие

Miele е поела ангажимент да произвежда възможно най-добрите продукти и услуги с най-малко въздействие върху околната среда, като главната цел е да ги направи 100 % въглеродно неутрални.

Да спрем генерирането на отпадъци, като вдъхнем нов живот на нашите уреди

Ние работим за създаване на кръгова верига на стойността с нулеви нетни отпадъци за всички материали, използвани в нашите уреди, които да влязат отново в цикъла в края на техния жизнен цикъл.

Може да научите повече за ангажимента за устойчиво развитие на Miele в най-новия ни доклад.

Знаете ли?

За нас устойчивото развитие е едно пътешествие. Ние го смятаме за движещата сила, която ще води Miele към бъдещето. Във всички наши проекти и инициативи непрекъснато работим за иновации в устойчивото развитие, които ще бъдат от значение за света.

Miele създава интелигентни маршрути за сервизно обслужване

Miele ежедневно работи върху оптимизирането на маршрутите на сервизните превозни средства, за да спести изминаването на километри и да намали емисиите.

Miele помага на McDonald's с иновативни решения за пране

Miele помага на водещия в света търговец на хранителни услуги McDonald's с извличането на мазнини, които след това се използват в тяхното производство на биогорива, като същевременно така се намалява количеството на мазнини в канализационната система.

Уроци от земеделието

Ние имаме един общ дом – нащата планета – и носим отговорността да го опазваме. Отправихме се на пътешествие в Австралия, за да се вдъхновим и да научим от първа ръка как занаятчиите, производителите и местните общности работят за постигане на устойчиво бъдеще. Като част от пътешествието към това да станем по-устойчиви, също така си поставихме предизвикателството да го заснемем по възможно най-устойчивия начин. Нашите усилия бяха наградени с Green Seal (зелен печат) от Асоциацията за медийна екология.

Епизод 1: MD Knives

Нещата, които се произвеждат с фокус върху качеството, са дълговечни. В първия епизод на “Уроци от земеделието” разговаряме с Mathieu Dechamps, собственикът на MD Knives, който сега живее в the Dandenong Ranges в Мелбърн и ръчно изработва ножове, като използва добита по устойчив начин дървесина.

Епизод 2: Остров Флиндърс

Да не оставиш следа означава стремеж към минимално въздействие върху околната среда. В този епизод на “Уроци от земеделието” ще се срещнем с хората от общността на остров Флиндърс, Тасмания, които са прекарали живота си грижейки се за девствената земя и заобикалящата я природа, и опитвайки се да запазят естествената ѝ красота за бъдещите поколения.

Епизод 3: Seven Seasons

Колкото по-етичен е начинът за производство на храната, толкова по-вкусна е тя. В този епизод на “Уроци от земеделието” ще научим за местните общности в Северните територии и за етичното добиване на съставки за джин със зелени мравки – с Daniel Motlop от Seven Seasons.

Епизод 4: Cullen Wines

Устойчивото развитие е дълъг път и дългосрочен ангажимент. Последният епизод на “Уроци от земеделието” разказва историята на винарната Cullen Wines, чиито собственици са въвели холистични и устойчиви фермерски практики, за да създадат благодатна почва, която да подхранва лозите дълги години.

Създаване на устойчиво производство

Miele е отдадена на непрекъснато усъвършенстване във всички свои дейности. Затова си поставихме предизвикателството да заснемем “Уроци от земеделието” по възможно най-устойчивия начин. За подобрения в енергийната ефективност и управлението на отпадъците продукцията бе наградена с Green Seal (зелен печат) от Асоцияцията за медийна екология. Гледайте цялата история за създаването на устойчиво производство, за да научите повече.

Зелени проекти

Надпреварата да спасим нашата планета, нашия дом, набира обороти, а това се отнася също и за нашия ангажимент да разгръщаме нашите амбиции. Но не можем да се справим сами. Това са няколко примера за проекти, по които работим съвместно с други компании, за да се борим с климатитичната криза.

Подпомагаме изследванията за енергийна ефективност

Домът на бъдещето съчетава иновации, дизайн и енергийна ефективност. В проекта MIMO (Minimal Input, Maximum Output – минимални вложения, максимална полза), представен на Solar Decathlon – международно състезание за устойчив живот – ние съвместно разработихме иновативна термопомпена система, която използва генерираната от кухненските уреди топлина за отопление или охлаждане на домовете. По време на състезанието за първи път системата бе инсталирана в сграда, за да бъде тествана и да се направят измервания в стандартни условия.

Нашият принос за един напълно устойчив дом

Един от водещите защитници на устойчивото развитие в Австралия, Joost Bakker, създаде системата Greenhouse-Future Food System в сътрудничество с Miele. Напълно независим дом с две спални и със затворен цикъл, който приютява, изхранва и осигурява енергия за своите обитатели. Всеки един уред на Miele, показан в тази къща, е преминал през внимателна селекция, за да се гарантира, че отговаря на най-високите очаквания за пестене на енергия и ефективност.
 

Автор на изображенията: Earl Carter

Да превърнем Копенхаген в зелен град

Miele взима сериозно участие в създаването на първия в Дания “Зелен град” в качеството на доставчик на стандартно оборудване. Доставяме около 15 000 битови уреди за проекта в новопреустроен квартал на Копенхаген.

С внимание към пчелите

Miele подкрепя разнообразни инициативи за отглеждане на пчели от служители, с помощта на които полетата около някои от заводите на Miele ще “жужат” усилено и ще допринесат с положително въздействие върху екосистемата в близост до нашите заводи.

Използване на “зелена” стомана

В пилотен проект Miele ще получава “зелена” стомана от своя партньор Salzgitter AG. С използването на този материал емисиите на CO₂, генерирани от производствения процес, се намаляват с повече от 66 % чрез използване на щадящи климата енергийни източници и повторно използване на скрап от стомана. С въвеждането на тази промяна Miele прави първоначален принос за допълнителното намаляване на емисиите от закупени стоки и услуги.

Заедно можем да постигнем позитивна промяна

Малки промени в нашето ежедневие може да имат голямо значение за нашата планета. А ето и три “Домашни хитрости”, които ще ви помогнат да използвате вашите продукти Miele по-ефективно и да се погрижите за това, устойчивото развитие да започне още от дома.

Не препълвайте хладилника си

Ако хладилникът е препълнен, охлаждането на храната не може да се извършва ефективно и консумацията на електричество се увеличава, така че винаги оставяйте малко свободно място.

Използвайте перилен препарат рационално

Внимателното дозиране на почистващите продукти помага за опазването на околната среда. Със системата TwinDos – системата за автоматично дозиране на Miele – дозирането е дори още по-лесно и може да спестите до 30 % от перилния препарат*. * В сравнение с ръчно дозиране

Изпирайте отделни дрехи по икономичен начин с Miele

За да спестите вода и енергия, пералнята трябва да се зарежда до максималната вместимост, ако текстила го позволява. Функцията SingleWash на Miele също помага за пестенето на ресурси, когато се изпират отделни дрехи.

Кръговата икономика

На нашата планета има ограничено количество ресурси. Това означава, че не можем да продължаваме просто да използваме и изхвърляме продукти. Вместо това трябва да преминем към по-осъзната, кръгова система. Целта е уредите да издържат по-дълго, да се ремонтират, ако е необходимо, и да се използват повторно и рециклират частите и материалите, за да се избегне създаването на отпадъци. Всичко това ще спомогне за намаляването на нашето неблагоприятно въздействие върху околната среда.

Произведени по-добре, за да издържат по-дълго

Miele тества повечето от своите серии битови уреди за еквивалента на 20 години употреба. Ако се интересувате какви продукти се тестват, посетете уебсайта 20 Years Promise, за да научите повече.

CO₂ неутрални във всички наши обекти

Miele  е ангажирана с инициативата Science Based Targets initiative (SBTi) и сме неутрални по отношение на въглеродните емисии във всичките ни обекти (Обхват 1 и 2). Важна цел в тази насока е намаляването на емисиите при етапа на употреба на нашите продукти (Обхват 3.11) – което представлява главният източник по отношение на общия ни въглероден отпечатък – с 15 процента от 2019 г. до 2030 г.

Вашето право на ремонт

Ние постоянно поддържаме в наличност над 70 000 оригинални резервни части на Miele в централния ни склад. По този начин можем да осигурим наличие на резервни части дори години след спирането от производство на даден модел на уред – за до 15 години, но поне 10 години от прекратяването на серийното производство.

Impact Hub Berlin

Продължаваме да работим върху подобряване на устойчивото развитие. За да направим това, ние изграждаме силни партньорства с иновативни интелектуалци от и извън компанията ни. Impact Hub Berlin е мястото, където се обсъжда и дискутира всичко, когато става въпрос за сътрудничество в областта на устойчивостта. Хъбът ни предлага възможност да работим със start-up фирми и да се фокусираме конкретно върху затворена кръгова икономика.

Immer Besser означава винаги по-добри, винаги загрижени

Като семеен бизнес, ние вярваме, че бъдещето трябва да бъде устойчиво – и че нашата отговорност не свършва на портала на завода. От това се поражда и нашият стремеж да направим всички наши дейности по устойчиви и да помагаме на другите да направят същото. Защото само с обединени услилия може да започнем да решаваме предизвикателствата пред нашия свят.

Отнасяме се много сериозно към устойчивото развитие

Повече от 50 % от нашия бюджет за изследователска и развойна дейност се използва за разработването на по-устойчиви уреди и услуги. По-голямата част от пералните на Miele, продадени през 2020 г., постигнаха най-високия клас на ефективност на пазара.

Качеството означава дълготрайност

От самото начало в основата на нашата продуктова философия е това да произвеждаме продукти с изключително високо качество и с дълъг експлоатационен срок, като използваме първокласни материали и усъвършенствани производствени методи. Така че използването на по-дълготраен уред на Miele ви дава спокойствие, защото знаете, че консумирате по-малко.

Надежден партньор

За нас работят над 22 300 души и тяхното благополучие е много важно за нас. С множество инициативи в областта на човешките ресурси ние подкрепяме всички наши служители и сме ангажирани да бъдем надежден партньор както за индустрията, така и за обществото.

Доклад за устойчиво развитие на Miele

Новият доклад за устойчиво развитие на Miele вече е наличен като файл за изтегляне. В този доклад Miele затвърждава ангажимента си към целите за устойчиво развитие (SDGs), публикувани от ООН, и се присъединява към целта от 2° C на международната климатична политика. Както и при предишните доклади, това издание следва насоките на Глобалната инициатива за докладване (GRI).*

Свържете се с нас

За запитвания от медии или ако имате някакви въпроси, свързани със съдържанието на този сайт, моля, свържете се с Екипа за комуникации за устойчиво развитие в офиса за Преса и връзки с обществеността на Miele: sustainability@miele.com