Най-високо качество Miele за дълъг срок на експл.

Тестът за издръжливост на мотора: толкова траен!
Ние изискваме от нашите прахосмукачки отлична работа от първия до последния ден: моторите Miele трябва да докажат качеството си чрез интензивен тест за издръжливост, който включва и постоянно включване и изключване. 
Тестът с каси и прагове: толкова здрави!
В реалния живот прахосмукачката Miele трябва да понесе много прагове на врати и удари – в този тест 16 500 пъти последователно. Така корпусът и колелцата на Miele доказват своята устойчивост. 
Тестът за навиване на кабела: толкова надежден!
Захранващите кабели на Miele се развиват и навиват повече от 10 000 пъти на уреда за изпитване. Едва тогава сме удовлетворени – и напълно сигурни, че всичко ще бъде наред и във Вашия дом. 
Тестът на маркучите: толкова здрави!
Смукателните маркучи на Miele се усукват, огъват и опъват с тежест 5 kg 120 000 пъти в лабораторията. Можете да теглите своята прахосмукачка Miele зад себе си, без да се замисляте. 
Тестът на четката за под: толкова издръжлива!
Четката за под на Miele трябва да измине 1000 km по различни подови покрития – колкото е разстоянието от Берлин до Париж. В процеса на работа тя също така пресича покрити с килими прагове на врати 40 000 пъти.
Тестът на ръкохватката: толкова здрава!
Ръкохватките на прахосмукачките Miele се натоварват с тежест 5 kg и се вдигат и спускат 120 000 пъти. Ръкохватката трябва да издържи на това вдигане, без да се повреди.
Никоя ежедневна задача не е толкова трудна, колкото са тестовете на продуктите на Miele: преди да влязат в серийно производство, прахосмукачките Miele трябва да издържат на екстремно натоварване в лабораторията. 
Цифри като пример за предимствата на продукта