Предимството за вашето здраве

Научно доказано 
Научни изпитвания, проведени от известните университети в Гисен и Кобленц-Ландау в Германия, потвърждават предимствата на готвенето с пара в сравнение с други методи на готвене. Гарантирано е, че готвенето на пара повишава количеството жизненоважни хранителни вещества в храната Ви. 
Повече витамини всеки ден 
Витамин C изпълнява повече важни функции от всеки друг витамин – освен всичко друго той помага на имунната Ви система да функционира правилно. Когато готвите зеленчуци с парната фурна Miele, голяма част от витамините се запазват – в сравнение с конвенционално варене във вода, пиперът съдържа 25 % повече витамин C, когато се приготвя в парна фурна, а броколите имат 50 % повече. 
На пара е толкова здравословно, колкото и сурово 
Консумирането на сурови плодове и зеленчуци увеличава приема ни на витамини и минерали. Парната фурна Miele Ви позволява да готвите храна и да запазвате жизненоважните хранителни вещества – приготвеният на пара пипер съдържа точно толкова хранителни вещества, колкото и суровият пипер. За сравнение вареният пипер има приблизително 45 % по-малко хранителни вещества в сравнение със суровия пипер. 
Изключително на 4 нива 
Външен вид, вкус, аромат и текстура: четири критерия, които определят качеството на насладата за всички храни. Тези критерии са оценени в лабораторни изпитвания въз основа на научна система с точки и резултатите са ясни: готвенето на пара е най-здравословният и вкусен начин на приготвяне на храна, независимо от това дали е свежа или замразена. При готвене с пара, рибата запазва текстурата си, външния си вид и разпознаваемия си вкус – ясна индикация за предимствата на нашите парни фурни. 
Цифри като пример за предимствата на продукта