Истинска наслада за вашия кухненски екип

Защо готвенето на пара е толкова здравословно
Ястията, приготвени във фурната за готвене на пара Miele, са празник за сетивата. Преди всичко силният и чист аромат и приятната плътност "ал денте" на храната ще Ви харесват всеки път. Принципът на готвенето на пара е колкото семпъл, толкова и ефикасен: храната се обвива нежно в гореща пара. Непосредственият топлообмен гарантира бързо сготвяне, без да е необходимо време за загряване. Храната не се потапя във вода и така запазва аромата и витамините, като се намалява загубата на хранителни вещества. Със своя нежен метод за готвене фурната за готвене на пара е особено подходяща за деликатни храни, като например меки зеленчуци и риба, но също и за месо и картофи. 
Храната на пара съдържа повече витамини и минерали
С фурната за готвене на пара Miele можете да сготвите свежа храна изключително деликатно. Можете да усетите разликата – и дори да я измерите в лаборатория! Готвенето на пара запазва не само силния, естествен аромат на храната, но и ценните витамини, минерали и елементи в микроконцентрации в най-голяма степен. Научните изследвания доказват явните предимства на готвенето на пара в сравнение с традиционните начини на готвене. Зеленчуците на пара запазват 50 % повече витамини от варените. Готвенето на пара гарантира възможно най-доброто качество на храната и допринася значително за богато на витамини и здравословно хранене.
Цифри като пример за предимствата на продукта