Кулинарни тенденции

Храната и напитките създават естествена връзка между хората, нациите и поколенията. Храната и напитките въплъщават културата и комуникацията, служат като връзка между традиционното и модерното. Под заглавието à la carte ще намерите нови, информативни и забавни факти за всичко, свързано с яденето и пиенето, готвенето и наслаждаването на храната.

Tunedin - stock.adobe.com

Какво ново?

Какво се случва на кулинарната сцена? Кое е най-поръчваното изтънчено ястие днес в световните метрополиси? Познаването на произхода на храната е все по-важно за топ кулинарите по света. Най-изисканите ресторанти започват да откриват вегетарианците. Луксозни и скъпи гурме бири превземат пазара. Множество нови марки джин, коренно различни от традиционната версия, бяха разработени през последните няколко години. Това са само три примера за "кулинарни тенденции", които открихме и описваме в подробности. Ние винаги сме нащрек!

Още информация за
Curioso Photography - stock.adobe.com

Разкази за вечери и вино

Къде в Сингапур можете да хапнете вкусна и автентична храна? Как да опечете риба в сол? Какво да сервирате за една приятна вечер заедно? Каква характерна особеност има португалското Vinho verde? Как музиканта от Йело, Дитеr Майер, стана производител на органично вино? Това са само част от интересните въпроси, които обсъждаме в нашите разкази за храни и напитки

Още информация за