• Пропусни до основната навигация (натиснете Enter)
  • Пропусни до основното съдържание (натиснете Enter)
  • Пропусни до долния колонтитул (натиснете Enter)
  • Начало
  • Новини и събития
  • "Miele à la carte" – менюто на Miele
  • Кулинарни тенденции
  • "Miele à la carte" – менюто на Miele
    • Кулинарни тенденции
    • Рецепти
    • Напитки
    • Преживявания в кухнята
    • За контакт
  • Мода от Miele
  • Промоции и кампании
  • Награди и победи на тестове
  • Събития и търговски изложения

Изкуството на съвършенството

Die Kunst der Perfektion

Изкуството на съвършенството

Независимо дали става дума за сухо печене, печене на пара, или с горещ въздух, всеки метод на готвене има своите предимства и своето очарование. Това прави готвенето толкова разнообразно и вълнуващо. Малко кулинарно пътешествие из историята на готвенето.

Независимо дали става дума за пържене, готвене на пара или барбекю, задушаване или бланширане, в началото на всеки етап от готвенето става горещо. Когато първите хора открили огъня случайно вследствие на удар от мълния, а после разбрали, че месото е много по-лесносмилаемо след топлинна обработка, човечеството направило голяма крачка напред в своята еволюция.

Днес – приблизително 1,5 милиона години по-късно – огънят и въглищата все още са най-разпространеният енергиен източник за приготвяне на храна в света. С течение на времето нашите прадеди се научили не само как да палят огън, но и как да го контролират, в резултат на което да използват различно време на приготвяне и различни температури.

Въпреки това едва след откриването и използването на електричеството в бита, отпаднала зависимостта на хората от огъня и въглищата. Първата електрическа готварска печка била изобретена в САЩ в средата на 19-ти век.

Усъвършенстването на изкуството на готвенето достигна нови висоти с разработването на индукционната плоча и нейните различни зони за готвене. Друга важна стъпка в историята било изобретяването на фурната, първоначално представляваща издълбана в земята дупка за печене на храна, преди около 4000 години, с което нашите прадеди вече можели да приготвят изцяло нови ястия.

С течение на времето фурната се отделила от огъня и въглищата, точно както и готварската печка. Днес тя е модерен уред за вграждане, който може да се използва навсякъде, където има електроснабдяване – дори с грил и вентилатор.

Деликатният метод за готвене на пара е известен още от древен Китай. Храната се готви на пара отделно от водата, в специални съдове с двойни стени.

Съвременните комбинирани фурни с пара използват комбинация от влажен въздух и сухо нагряване за деликатно приготвяне на храна.

Историята на кухненските уреди е история на намаляване – на времето, енергията, материала и дори на опасността. В същото време това е и пример за финото изкуство на перфектното ястие.

В нашата огромна база данни с рецепти ще откриете безброй рецепти, използващи различните готварски методи.

Подобни дейности В рая на вдъхновените ябълки – НормандияГотвене с кафе – нещо специалноVinho Verde – леко португалско виноРеалистичен идеалистЕдно кафе превзема светаМалки ръчички – супер забавление!Говеждо месо „Вагю“Чудесно старомоденГотвенето за любов„Oishii“
 
  • Към горната част на страницата
  • Клиенти от страната
  • Професионални уреди
Списък с желания 0
  • Начало
  • Продукти
  • Магазин
  • Новини и събития
  • Сервизно обслужване

Абонирайте се бюлетина

  • Магазин
  • Бюлетин
  • За контакт
  • Ръководства за потребителя
  • За нас
  • Защо да изберете Miele ?
  • Търговци
  • Архитекти и строители
  • Доставчици
  • Кариери
  • Преса
  • Корпорация Miele
  • Защита на данните
  • Официално известие
  • Общи условия
  • Условия за ползване